ARRIVEDERCI

Sam Gooris pakt uit met nieuwe solosingle ‘Arrivederci’


Wat een zomers nummer!Vanaf nu verschijnt de gloednieuwe single ‘Arrivederci’ van Sam Gooris. Voor het eerst in negen jaar brengt één van Vlaanderens publiekslieveling een nieuwe single uit waarvoor hij samenwerkte met de broers van Passel en zijn 22-jarige zoon Kenji de hoes tekende.

Met de gloednieuwe solosingle ‘Arrivederci’ bedankt knuffelbeer en publiekslieveling Sam Gooris zijn publiek met een meezinger van formaat. “De Vlaamse versie van het origineel van de broers van Passel, twee internationale kleppers, lag blijkbaar al een paar jaar te wachten op mij (lacht). Toen we in de studio zaten, samen met Yannic Fonderie, hebben die twee gasten mij dat verteld. ‘Arrivederci’ is een frisse, eigentijdse song geworden die perfect past in mijn repertoire. Het is dankzij ons Kelly (Kelly Pfaff), mijn vrouw, die al een paar jaar mijn management doet, dat de single is ontstaan. Een zomerhit? Wie weet, maar ik ben vooral heel dankbaar voor alle mensen die mij al jaren steunen. Dankzij hen kan ik nog altijd genieten van het optreden en nieuwe muziek uitbrengen. Mijn zoon Kenji heeft de hoes ontworpen. Ja, ik ben daar ook weer ontzettend dankbaar voor en trots. Als vader raakt mij dat enorm en word ik daar heel gelukkig van. ‘Arrivederci’ is een liedje dat blijft hangen. Ik ben er geweldig blij mee en ik hoop dat de mensen het ook leuk vinden en straks meezingen. Ik kan niet wachten om het vanaf komend weekend overal te gaan zingen tijdens mijn optredens. Daar kijk ik echt naar uit!”, zegt Sam Gooris enthousiast.

Met klassiekers als ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’ draait de sympathieke Sam Gooris al jaren succesvol mee aan de top van de Vlaamse showbizz. “Met alle respect voor mijn collega’s, maar ik ben écht niet bezig met records, nominaties of hoeveel optredens ik per jaar heb. Ik vind het vooral super fijn dat ik na al die jaren nog steeds zoveel kansen krijg om op te treden. Ik ben blij dat de ‘meisjesidool’-fase voorbij is (lacht) en dat die schreeuwerige, hysterische toestanden opgegaan zijn in warme, hartelijke reacties. Overal waar ik kom word ik goed onthaald door de mensen. Ik ben hen daar allemaal ontzettend dankbaar voor.”

Onder impuls van zijn vrouwtje Kelly Pfaff, die al een tijdje zijn management verzorgt, is er negen jaar na de release van zijn laatste solosingle ‘Dansen Op De Tafels’ en de samenwerkingen met Jettie Pallettie(‘Alles Voor De Fans’) en Sergio Quisquater (‘Een Nieuw Begin Hé Ho!’) weer een song die Sam Gooris zo kan toevoegen aan zijn repertoire: “In de auto, onderweg met kameraden, maken wij er soms een sport van om beurtelings muziek te spelen. Toen ik Barbarella draaide, een van mijn lievelingsnummers, merkte ik in de wagen heel veel enthousiasme. Ik kwam thuis en zei tegen Kelly: Schat, misschien moet ik daar eens een Vlaamse versie van maken. Kelly belde meteen naar de broers van Passel die het origineel hebben gemaakt en waar ik al jaren goed mee bevriend ben. Die mannen hadden voor mij de Vlaamse tekst al klaarliggen. Echt waar! Een paar dagen later zaten we in de studio en was ‘Arrivederci’ ingeblikt. Ik ben ongelofelijk blij, trots en tevreden met het eindresultaat. Het is een moderne song geworden, heel herkenbaar en catchy. ‘Arrivederci’ is een van de dingen die veel worden gezegd als mensen afscheid nemen van elkaar. Het zit ook verdoken in mijn taalgebruik (lacht). Ik kan niet wachten om het op de optredens te brengen, maar ik denk dat de radio en de doorsnee muziekliefhebbers er ook heel blij mee gaan zijn.”

Vergis je niet. ‘Arrivederci’ van Sam Gooris klinkt bekend in de oren, maar toch is het een 100% origineel nummer dat de tweelingbroers Eddy en Danny van Passel in 1988 uitbrachten met Halluta als ‘It’s Not The Same Anymore’. Dankzij Sam Gooris krijgt die song, 36 jaar later, een nieuwe, eigentijdse Nederlandstalige versie. ‘Alsof Bruce Springsteen zijn ‘Dancing In The Dark’ uitbrengt in een 2024-versie’, dat gevoel hebben de broers en zo vereerd zijn ze dat Sam dit doet. Sinds hun 19de zijn de twee Belgische succesvolle internationale componisten en producers uit het Vlaams-Brabantse Gelrode samen professioneel bezig met muziek. Ook in Nederland, waar ze schreven en produceerden voor heel wat topartiesten zoals Dolly Dots, The Star Sisters, maar ook voor de internationale topartiesten zoals The Stars On 45, George McRae e.v.a. Een uitgebreide discografie van hun werken vind je op https://www.vanpasselbrothers.com. Als je hun namen intypt op Google verschijnt ook de naam van wijlen Michael Jackson, de voormalige wereldartiest waar de broers aan verbonden zijn.

Na de release van Halluta’s ‘It’s Not The Same Anymore’ verscheen er in 1988 al een Duitse en Finse versie. Ook de bekende Nederlandse groep Barbarella bracht er een eigen versie van uit waarmee ze in de Latijns-Amerikaanse landen succesvol waren. Recent gebruikte de groep 4th Impact nog het origineel in de soundtrack van een succesvolle film die in Zuid-Oost Azië te zien was.

Naast het feit dat Sam Gooris al meer dan 30 jaar goed bevriend is met de broers van Passel én Yannic Fonderie, het trio waarmee hij voor ‘Arrivederci’ in de studio zat, is hij ook nog eens dubbel zo trots op de singlehoes. Die werd ontworpen door Sam z’n 22-jarige zoon Kenji. “Hij zit in z’n tweede jaar Multimedia. We hebben hem gevraagd of hij geen zin had om eens te proberen zo’n hoesje te ontwerpen. Met het nodige voorbehoud liet hij thuis het resultaat zien. Prachtig, ook al blijft hij daar zelf heel nuchter en bescheiden bij. Ik ben trots op mijn gezin. Op mijn beide kinderen. Als vader doet het uiteraard iets wanneer je zoon je single-hoes ontwerpt. Ja, ik ben al jaren een gelukkige, dankbare mens. Ik kus mijn twee pollekes met wat mij allemaal overkomt en hoop dat het nog lang mag blijven duren.”

‘Arrivederci’ van Sam Gooris verscheen op zijn eigen platenlabel en is nu digitaal beschikbaar.